Wie we zijn

Drie fietsende houtliefhebbers die maatschappelijk betrokken zijn en sociaal ondernemen belangrijk vinden. Naast onze gedeelde passies delen we langjarige ervaring bij multinationals en als zelfstandig ondernemers. We kijken er naar uit met u in contact te komen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Vlonderbloembak.nl wil als sociale onderneming verbonden zijn met de maatschappij en werkt daarom samen met diverse organisaties die dagbesteding aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Samenwerking met Stichting het Maathuis

Stichting het Maathuis is een organisatie die een veelzijdig hulpaanbod organiseert voor mensen die tijdelijk of langdurig ondersteuning nodig hebben bij financiële zaken, (zelf)verzorging, wonen, structuur en contacten. Vaak betreft het mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek, al dan niet in combinatie met gedragsproblemen.

Binnen het pallet aan professionele hulp en begeleiding, biedt het Maathuis ook dagbesteding voor cliënten. Onder begeleiding van professionele werkbegeleiders verrichten cliënten werkzaamheden op het gebied van hout, metaal, creatieve bezigheden en bakken en koken. In de werkplaats staan cliënten onder begeleiding van een ervaren timmerman. 

Samenwerking met Woodworks Breda

Woodworks Breda is een houtwerkplaats van Amarant, gevestigd op bedrijven terrein Minervum in Breda. Er vindt laagdrempelige, uitdagende en zinvolle arbeidsmatige dagbesteding plaats en er is ook ruimte voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden. De werkzaamheden vinden plaats onder begeleiding van vakmensen en plezier in het werk is erg belangrijk.

Iedereen kan zichzelf zijn bij Woodworks. Er werken veel verschillende mensen. Jong, wat ouder, mannen en vrouwen. Iedereen is aan het werk vanuit zijn of haar eigen vraag en mogelijkheden onder begeleiding van vertrouwde begeleiders.

Samenwerking met Prisma

Prisma is er voor iedereen die een helpende hand kan gebruiken. Mensen zouden zo eenvoudig mogelijk moeten kunnen leven, ook met een eventuele beperking, omdat iedereen een goed leven verdient. Prisma biedt dagbesteding aan onder begeleiding van werkbegeleiders, zo ook in de houtwerkplaats in Waalwijk.

Hierin wordt er vanuit gegaan dat zinvol werk een fijn leven betekent. Iets toevoegen, bijdragen aan de wereld en worden uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Dagbesteding en werken betekent daarnaast niet alleen een goede invulling van de dag, maar ook zinvol contact met anderen.

Samenwerking met Samen Precies Goed

Samen Precies Goed in Leusden heeft als missie dagbesteding aan te bieden door middel van uitdagende en stimulerende activiteiten waardoor cliënten ‘s morgens graag hun bed uitkomen en aan het eind van de dag met een goed gevoel naar huis gaan. Doel is cliënten een zinvolle en uitdagende dagbesteding aan te bieden, zodat deelnemers kunnen groeien in diverse opzichten en wellicht kunnen participeren in het reguliere arbeidsproces. 

Er is een afwisselend programma gericht op positieve ervaringen voor de client. Leren door te doen en ruimte voor fouten, omdat daarvan wordt geleerd. Vanaf het moment van binnenkomst wordt gewerkt aan inclusie, gewoon meedoen en erbij horen. Iedereen heeft recht op eigen regie.

Samenwerking met Loods 64

Houtwerkplaats Loods 64 in Olst is een arbeidstraining- en dagbestedingslocatie voor volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is onderdeel van ABC De Cirkel. Er worden mooie producten van hout gemaakt die variëren van eenvoudige onderzetters tot volwaardig  tuinmeubelen, kasten en woonaccessoires.  

In Loods 64 zijn alle gereedschappen aanwezig die een Houtwerkplaats nodig heeft. De begeleiding bestaat uit deskundige activiteiten- en trajectbegeleiders.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, heeft u hulp nodig?