Veelgestelde Vragen

We hebben misschien al meteen een antwoord op uw brandende vraag. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice (zie onderaan de pagina). 

Wij maken onze bloembakken van Douglashout. We hebben daarin twee varianten, namelijk de vlonderplank en de effen plank.

Douglashout is afkomstig van de Douglasspar. Het is duurzaam hout en onbehandeld gaat het hout tien tot vijftien jaar mee. Douglashout is warm en robuust. Door omstandigheden, zoals het weer, zal het hout verkleuren en wordt het grijs. 

Ja, dit kan. Douglashout is robuust en is een natuurproduct. Noesten, kieren en scheuren horen daar bij. We selecteren onze planken echter met zorg.

Douglashout staat bekend om zijn duurzaamheid en weersbestendigheid. Het is van nature bestand tegen vocht en rot en heeft daardoor een lange levensduur.

Douglashout verkleurt en vergrijst onder invloed van straling van de zon en overige weersinvloeden. Dit kan binnen enkele dagen al aanvangen. Dit is een natuurlijk proces bij Douglashout. Uiteindelijk wordt het hout (zonder behandeling) grijs. Behandelen is goed mogelijk. Het is altijd aan te raden u eerst te verdiepen in het type behandeling. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Dat hoeft niet. Het hout zal dan wel een andere kleur (richting grijs) aannemen na verloop van tijd. Het is natuurlijk wel mogelijk het hout te behandelen. U moet er dan rekening mee houden dat deze behandeling ieder jaar moet worden herhaald. Het is altijd aan te raden u goed te verdiepen in het type houtbehandeling, voordat u begint. Meer informatie over behandelwijzes is hier te vinden.

Ja. Onze houtleverancier garandeert dat 100% van het Douglashout ofwel een FSC, of een PEFC keurmerk heeft. FSC en PEFC zijn de twee bekendste keurmerken op het gebied van hout. Het garandeert u dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. In deze bossen wordt selectief gekapt en wordt voor elke gekapte boom een nieuwe geplant. Zowel FSC als PEFC is goedgekeurd door de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC). Deze commissie controleert of de houtcertificatiesystemen voldoen aan het inkoopbeleid van de Nederlandse overheid.

Hout geeft meteen veel sfeer en gezelligheid aan je tuin, balkon of terras en heeft een natuurlijke uitstraling. Douglashout valt in duurzaamheidsklasse 3 (verwachte levensduur van het hout). Dit betekent dat het hout onbehandeld 10 tot 15 jaar mee gaat.

Het hout verkleurt zonder behandeling met olie of beits en weegt wat meer dan sommige andere materialen. De houten bloembak isoleert minder en is niet waterdicht. Bovendien is het een natuurproduct wat nog kan ‘werken’ waardoor het product iets kan vervormen na verloop van tijd.

Ja, dat kan. Vermeld dit aub bij de ‘opmerkingen’ op het bestelformulier en wij zullen contact met u opnemen. Standaard brengen we de vlonderplanken verticaal aan en de effen douglasplanken horizontaal. Dit kan anders, maar zal dan als ‘maatwerk’ worden gerekend.

Douglashout is een natuurproduct. Dit betekent dat er altijd rekening moet worden gehouden met een bandbreedte van ongeveer 1cm in de breedte van de planken. Ook kan het het hout ‘werken’, afhankelijk van weersomstandigheden, zoals temperatuur en vocht. Met dit als gegeven, proberen wij altijd zo dicht mogelijk bij de gegeven maatvoering op de website in de buurt te komen.

Ja, dat is mogelijk. Hiervoor kunt u het maatwerkformulier invullen. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen en een passende offerte te maken.

Ja, onze bloembakken worden standaard voorzien van worteldoek.

Nee, wij verkopen enkel de originele houtkleur. U kunt de bloembak natuurlijk wel zelf in de gewenste kleur schilderen of beitsen.

Nee, die mogelijkheid bieden wij niet. U betaalt via de webwinkel bij het afronden van uw bestelling.

Ja, je ontvangt altijd een bevestigingsmail, nadat je een bestelling hebt geplaatst. Heb je de mail niet ontvangen? Kijk dan even in je spambox of neem contact op met onze klantenservice (scroll naar onderaan de pagina).

Bij ontvangst van de bestelling sturen wij een bevestigingsmail en gaan we aan de slag in de productielocatie. Zodra de bestelling gereed is, worden de bloembakken klaar gemaakt voor transport en wordt het vervoer ingepland. Op het moment dat het transport is ingepland volgt meer gedetailleerde informatie inclusief een track and trace code.

We nemen contact met je op om een tijdstip van levering af te spreken.

Onze bloembakken worden gemaakt in sociale werkplaatsen. Dit is geen gewone productielocatie en betekent dat we rekening moeten houden met de omstandigheden in de werkplaatsen. Het kan daarom voorkomen dat het soms wat langer duurt voordat een bestelling gereed is. Dit zal in goed overleg met u plaatsvinden.

Indien u ervoor kiest uw bloembakken te laten bezorgen, worden ze op het afgesproken adres bezorgd door onze transporteur (Brenger.nl). Bezorging is tot aan de voordeur. In enkele gevallen, indien het opgegeven adres in de buurt van onze productielocatie in Wierden is, zullen de mensen van de sociale werkplaats de bloembakken bezorgen.

Binnen een straal van 10 km van de productielocatie (Wierden) worden geen bezorgkosten gerekend. Bij grotere afstanden worden kosten in rekening gebracht in relatie tot de af te leggen afstand. Deze kosten worden precies zichtbaar wanneer u het bestelformulier invult. De kosten zijn per transport en ongeacht het aantal bloembakken.

Momenteel leveren we in Nederland en België.

U kunt uw aankoop altijd gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgaaf van reden retourneren. Het product dient wel ongebruikt te zijn en mag geen schade bevatten. Producten die op maat zijn geproduceerd kunnen niet worden geretourneerd. Het is dus belangrijk goed na te denken voorafgaand aan de bestelling en indien van toepassing de juiste maatwerk opties door te geven. Vanzelfsprekend denken we graag met u mee voor een passende oplossing bij klachten of ontevredenheid.

Ja, retourneren is in eerste instantie op eigen kosten. Indien wordt vastgesteld dat de retourkosten voor Vlonderbloembak.nl zijn, zullen deze kosten door Vlonderbloembak.nl worden terugbetaald als aan de Algemene Voorwaarden is voldaan.

Bij klachten kun je terecht bij onze klantenservice. Gaat de klacht over een geleverde bloembak? Dan vragen wij je vriendelijk een e-mail met daarbij foto’s te sturen naar: info@vlonderbloembak.nl. Zo versnellen we de afhandeling van de klacht en kunnen we de klacht beoordelen en zoeken naar een passende oplossing.

Deze zijn na te lezen in de Algemene Voorwaarden, zoals deze op de website staan vermeld.

Vanaf een bestelling van vier bloembakken kunnen wij hierin meedenken. Bel ons gerust, stuur een email naar info@vlonderbloembak.nl, of vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, heeft u hulp nodig?