Onze verschillende houtsoorten

Wij maken gebruik van één houtsoort, douglas, met twee verschillende typen en elk met een geheel eigen uitstraling. Dit maakt het mogelijk om een keuze te maken wat past bij bijvoorbeeld uw tuin of balkon.

Maak een keuze uit onze houtsoorten door te klikken.

Douglas effen
Dit betreft een gladde variant van douglas hout. Douglas hout is hout van de douglasspar. Het kernhout van de douglasspar valt onder klasse 3-4 en is dus matig duurzaam. Het is één van de hardste Europese houtsoorten en wordt na uitdroging steeds harder. Oorspronkelijk komt deze houtsoort uit het westen van Noord-Amerika. Later is de douglasspar ook aangeplant in  Europa ten bate van de houtproductie.

Onbehandeld heeft deze houtsoort een levensduur van 10 tot 15 jaar. Dit hout heeft een rode kleur en een warme uitstraling. Door verwering verkleurt het hout naar een egale grijze kleur. Dit kun je enigszins voorkomen door gebruik te maken van een olie of beits.

Douglas vlonderplank
De douglas vlonderplank is een midden europese grenen vlonderplank, 2,8×14,5cm geschaafd. Onderzijde fijn relief, bovenzijde grof relief. Het geeft een zeer strakke en elegante uitstraling. Het geeft de bloembakken een moderne look.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, heeft u hulp nodig?