Blog 9 Samen Precies Goed

Samen Precies Goed

Vorige week mocht ik op de koffie komen bij René en Marieke. Zij vormen de drijvende krachten achter dagbestedingslocatie Samen Precies Goed in Leusden. Na vele jaren voor grote zorgorganisaties te hebben gewerkt, hebben zij zelf een plek gecreëerd voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Twee jaar op weg bieden ze nu iedere dag aan zo’n 35 mensen een dagbesteding.

Het kan anders

Na een hartelijke ontvangst met een kop koffie, volgt een rondleiding en kennismaking (ook met de inwonende reptielen). Daarna het verhaal van René en Marieke. In de vele jaren dat zij voor grote zorginstellingen hebben gewerkt, zagen ze dat het beschikbare geld eigenlijk steeds minder naar de mensen ging die zorg nodig hebben. Dan kun je dat accepteren, of je kunt in actie komen en zelf zorg gaan organiseren, waarin de mensen waar het om gaat voorop staan. René en Marieke kozen voor dat laatste en dit vormde het begin van hun eigen plek.

Eigen visie

René en Marieke zijn ervan overtuigd dat mensen met verschillende rugzakken prima met elkaar kunnen werken in de dagbesteding. Ze vinden het belangrijk aan te sluiten bij de persoonlijke interesses van mensen. Samen Precies Goed speelt hier op in door heel diverse werkzaamheden aan te bieden. Dit varieert van het verzorgen van paarden tot houtbewerking (bijvoorbeeld onze bloembakken) en het maken van schilderijen.

Via samenwerkingen met lokale gemeenten en zorginstellingen komen er inmiddels iedere dag mensen met heel verschillende achtergronden naar de dagbesteding. Bijvoorbeeld mensen met autisme en angststoornissen, maar ook mensen die om andere redenen soms al jaren thuis zitten met de gordijnen dicht. René en Marieke bieden ze een luisterend oor en een keuze uit de werkzaamheden die er voor die dag op het programma staan. In overleg wordt gekeken naar welke activiteiten aansluiten op dát moment. Zo bieden zij zorg op maat.

Inmiddels heeft Samen Precies Goed al een leuke bloembakopdracht voor ons gemaakt. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, heeft u hulp nodig?